
Information om skolens fokusområder. Langhøjskolen har 3 fokusområder, bevægelse, science og skak.
Alle elever i folkeskolen har ret til 45 minutters bevægelse om dagen. Bevægelse er med til både at øge elevernes trivsel, at forbedre elevernes motorik og almene udvikling samt at understøtte elevernes læring. Ud over dette giver bevægelse glæde og velvære.
Dette udlever vi på Langhøjskolen på mange forskellige måder:
Pulsen op
Skolen ligger i et naturskønt område og tæt på spændende eksterne læringsmiljøer indenfor science bla Biofos/Kloaklab, kommunens naturcenter Quark, Ørsted, Energi og Vand-værkstedet, Newtonrummet på Risbjergskolen, Klimazirkus og genbrugspladsen ved ARC Hvidovre.
Skolen arbejder med åben skole og samarbejder med de omtalte virksomheder fra nærområdet. Desuden har skolens 8.årgang i 2020 deltaget i Sesam projektet sammen med KU. Sesam står for: Sense, Science and the Magic of Food og er et EU-sponsoreret projekt.
Skolen har hvert år siden 2016 fået certifikat i Science og Talent fra Sciencetalenter i Sorø.
Vi har diplom i udeskole ved DGI og arbejder med praktisk, undersøgende undervisningsforløb, der kan inddrage skolens nærområde med eng, strand og eksterne læringsmiljøer.
Vi har et miljøråd og har ”Grønt Flag”.
Skolen har faste traditioner med naturfagsmaraton på 3.-6. årgang, som forløber over 5-10 uger. I forbindelse med 5.-6. klasses naturfagsmaraton har vi indført en fast omlagt uge, hvor alle lektioner tilegnes arbejdet med naturfagsmaraton.
Vi har en årlig fast omlagt science uge i uge 39 med et fælles overordnet naturfagligt tema, som hele skolen arbejder tværfagligt med.
Siden 2012 har Langhøjskolen sammen med Frydenhøjskolen haft ansvaret for Hvidovre Kommunes talentprojekt i science. Undervisningen er for dygtige og særligt motiverede elever i 8. og 9.klasse og foregår i samarbejde med Københavns Universitet, hvor eleverne får mulighed for at arbejde i laboratorier og med professionelt udstyr.
Vi er i gang med arbejdet på at skabe et udeområde med et leg- og læringsmiljø indenfor vand og energi. Udeområdet skal udvikles med midler, vi søger fra fonde og puljer mm, fx Hvidovre kommunes klimapulje. Projektet ledes af en styregruppe, med medlemmer fra skolebestyrelse, ledelse, elever og lærere og tanken er, at talentelever skal være med til at udvikle projektet.
Rainbow
På Langhøjskolen står der skak på skemaet for alle eleverne i 0.-2. klasse. I 0. klasserne er der to ugentlige lektioner og i hver af 1. og 2. klasserne er der én ugentlig lektion med skoleskak på skemaet. Desuden er der mulighed for at spille skak i 10-pauserne på skolebiblioteket (PLC), mens udvalgte elever i perioder har talenttimer i skak i løbet af skoleåret.
Det er ikke tilfældigt, at der er skoleskak på skemaet. Børnene lærer at holde fokus, koncentrere sig, fordybe sig og træffe selvstændige beslutninger, når de spiller skak.
Der er desuden en social gevinst ved at spille skak. Børnene skal sammen få spillet til at fungere, de skal lære at vente på hinanden, overholde nogle regler og håndtere det at vinde og tabe.
Der vil i skaktimerne være mange forskellige og varierede aktiviteter. Det drejer sig bl.a. om bondeskak, kondiskak, actionskak, “arm og hjerne”, lynskak og opgaveløsning. Vi spiller desuden både mini-games og alm. skak på iPad og computer af og til i timerne.
Der bruges forskellige materialer i undervisningen i løbet af skoleåret. I perioder anvendes bogen SKAK+MAT, som har en matematisk indgangsvinkel, og der vil derfor være en del matematik i nogle af de opgaver, børnene løser hen ad vejen.
Hvert år afholdes Skolernes Skakdag, hvor hver elev spiller forskellige former for skak i én time. Her deltager størstedelen af skolens klasser (5-600 elever).
Langhøjskolen deltager i flere holdmesterskaber hvert år. Skolen har vundet Hvidovremesterskaberne fem år i træk og vandt desuden den yngste gruppe i Københavnsmesterskabet i Skoleskak for hold i 202. Langhøjskolen er desuden faste deltagere i Landsfinalen i Skolernes Skakdag, som hvert år afholdes i Jylland. I 2021 fik vi en sølvvinder til DM.
Skakbrikker