Aktuelt

Aktuelle begivenheder på skolen

Aula

Læs mere på Aulainfo.dk (nyt vindue)

Langhøjskolen har certifikatet i Science og Talent

Langhøjskolen i Hvidovre har været i gang i ca. tre år - her er Mette Lundsteen talentvejleder, og hun fortæller, at certificeringen har fået sat fokus på naturfagene. Skolen har fået lagt en talentstrategi med indsatser på de forskellige klassetrin.

“Certificeringen har gjort, at vi har prøvet at skabe en rød tråd i skoleforløbet, hvor vi tænker tværfagligt og tænker naturfagene ind i andre Science og talent skolesammenhænge, end vi plejer. Vi har ikke de kæmpestore prangende projekter, men en masse små tiltag. Siden 2011 har vi haft et science talenthold,” fortæller Mette Lundsteen, som har ansvaret for kommunens science talenthold for 7. - 9. klasse. Kommunens øvrige skoler har også talenthold, men i andre fag, og så kan man tilmelde talentelever på tværs af skolerne.

“Scienceholdet springer lige gymnasiet over og tager direkte til Københavns Universitet, hvor de bliver undervist af universitetsstuderende i bioteknologi, biologi og geologi, og de får lov at bruge laboratorierne - de har fx gensplejset et selvlysende gen fra en vandmand ind i tobaksplanter. Når vi er derinde, har de en arbejdsdag på 11 timer inkl. transport - så skal man virkelig ville det! Ellers arbejder eleverne med emner, der lægge sig op af naturfagsprøven i 9. klasse.”

Du kan læse mere om talentarbejde på Asta.dk (nyt vindue)

 

Skak

Skoleskak på skemaet

På Langhøjskolen står der skak på skemaet i én ugentlig lektion for alle eleverne i 0.-3. klasse. Desuden er der mulighed for at fordybe sig i spillet studiezonen sidst på dagen.

Det er ikke tilfældigt, at der er kommet skoleskak på skemaet. Børnene lærer at holde fokus, koncentrere sig, fordybe sig og træffe selvstændige beslutninger, når de spiller skak.

Der er desuden en social gevinst ved at spille skak. Børnene skal sammen få spillet til at fungere, de skal lære at vente på hinanden, overholde nogle regler og håndtere det at vinde og tabe.

Der vil i skaktimerne være mange forskellige og varierede aktiviteter. Det drejer sig fx om bondeskak, kondiskak, actionskak, lynskak og opgaveløsning.

Der bruges forskellige materialer i undervisningen i løbet af skoleåret. Bl.a. anvendes bogen SKAK+MAT, som har en matematisk indgangsvinkel, og der vil derfor være en del matematik i nogle af de opgaver, børnene løser hen ad vejen.

Langhøjskolen deltager igen i dette skoleår i Skolernes Skakdag. Herunder kan ses et par indslag fra de foregående to skoleårs Skolernes Skakdag på Langhøjskolen:

Indslag fra TV2 skolernes skakdag (videre)